Close

Petri Pekkola

Protector

TreStart yhdistää osaajat ja yritykset

Tampereella valmistellaan parhaillaan TreStart-ohjelmaa. Se virittää korkeakoulutettuja työttömiä osaajia yhteistyöhön alueen yritysten kanssa.

– Monilla yrityksillä ei ole resursseja muuhun kuin päivittäiseen toimintaan. Meidän tarjoamilla resursseilla yritykset pääsevät helposti ja hyvin pienillä kustannuksilla kehittämään omaa toimintaansa, sanoo TreStart-ohjelman projektipäällikkö Petri Pekkola Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredea Oy:stä.

Ohjelma tarjoaa yritykselle talenttien tiimin, jotka miettivät esimerkiksi kansainvälistymistä tai uuden teknologian käyttöönottoa. Yritys antaa tiimille tehtävän ja tavoitteet. Tiimi hakee erilaisia ratkaisuvaihtoehtoja ja tekee asiaan liittyviä selvityksiä. Tehtävän valmistuttua yritys saa sekä valmiin toteuttamissuunnitelman että ehdotuksen potentiaalisista tekijöistä. Tavoitteena on, että ainakin osa tiimin jäsenistä löytäisi projekteista uutta työtä.

– Tässä kohdassa konsepti tuo avuksi erilaisia työllistämisen menetelmiä. On olemassa muitakin malleja kuin perinteinen työsuhde. Voimme hyödyntää esimerkiksi palkkaosuuskuntia, työllistämistukia tai sopia laskutussuhteesta. Tällä mallilla voidaan tarttua lyhyisiinkin toimeksiantoihin, Pekkola kertoo.

Valmisteilla oleva TreStart toimii läheisessä yhteistyössä Uuden Tehtaan ja Demolan kanssa, jotka ovat jo vakiintuneita tamperelaisten opiskelijoiden ja startupien innovaatioympäristöjä.

Tampereen Kaupunki / Yritys- ja yrittäjyyspalvelut, Tampere
Tampere Area, Finland
Government Administration

Previous
Nokia Oyj

Education
Tampere University of Technology

Share